Online daten

Als je romantisch bent aangelegd zul je vast niet warm lopen voor de digitale zoektocht naar een partner. Het ideaal van de toevallige, magische ontmoeting in films, liedjes en romans staat haaks op de geënsceneerde samenkomst die het internet biedt.

Toch besluiten steeds meer mensen het internet een kans te geven om er een leuke man of vrouw te ontmoeten. Het wachten duurt op een gegeven moment te lang, een goede vriend of vriendin heeft er een leuke partner opgedoken. Waarom zou je het niet proberen?

Er zijn een paar onmiskenbare voordelen. Vooral als je maar weinig buitenshuis komt, iedereen in het dorp al kent en er geen spannende of beschikbare collega’s over de werkvloer lopen. In je badjas, met verwaaid kapsel, kun je duizenden singles benaderen.

En je hoeft niet om de hete brei heen te draaien: je weet waarom de mensen op de site staan. Dat is een verademing. De redenen zijn niet altijd hetzelfde en niet iedereen speelt volgens dezelfde regels, maar het is duidelijk welk spel er wordt gespeeld. Met de spaarzame woorden ‘Interesse? Mail me!’ kun je soms al erg ver komen.

Met een beetje ervaring leer je bovendien al snel hoe je kaf van koren kunt scheiden. Na een paar missers en suffe dates kom je er steeds eerder achter wie er voor het echie zou kunnen zijn. En van die mensen is het een kwestie van één of een paar dates om te besluiten of er echt een ‘klik’ is.

Daten